Toelichting

‘Daglicht-Beelden’ zijn autonome werken van beeldende kunst, die gaan over het ervaren, beleven en bewust worden van daglicht als deel en uiting van kosmische processen. 


Daglicht is altijd aanwezig. Die aanwezigheid  is zo vanzelfsprekend dat het meestal niet tot het bewustzijn doordringt dat het er is.


De paradox is dat overvloedig daglicht niet leidt tot het bewust ervaren en beleven daarvan. Men wordt zich juist pas bewust van daglicht als het wordt geïsoleerd. Soms zijn er momenten in het leven waarin men plotseling ervaart dat er licht is; een zonsondergang, een wolkenlucht, een bijzonder gebouw, een zonlichtstraal die door een kier van het gordijn dringt. Ervaringen die men zich, vaak jaren later, nog als kostbare belevenis herinnert.


‘Daglicht-Beelden’ gaat over het opwekken van dit soort ervaringen. In paviljoens en beelden wordt binnenvallend licht zo  geaccentueerd, dat men zich bewust wordt van de veranderingen van het daglicht  als afspiegeling van de beweging van de aarde rond zijn as en van de baan van de aarde rond de zon. Bewustwording ontstaat van de cycli van het daglicht met de tijd van de dag, de weersgesteldheid en de seizoenen . Het ervaren van deze dynamiek is een essentieel deel van leven..


De daglicht paviljoens en beelden zijn autonome werken van beeldende kunst en architectuur waarin binnenvallend licht bewust wordt waargenomen. 


De beelden en paviljoens laten zien dat het mogelijk is om, vaak met eenvoudige middelen, deze bijzondere lichtervaringen op te roepen.Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK